Berber Tapijt Reinigen

Een Berber tapijt zelf reinigen is mogelijk als u zich maar aan de juiste regels houdt. Berber vloerkleden bestaan in de meeste gevallen uit wol of nylon. Berber tapijt bestaat uit kleine lussen die dicht bij elkaar zijn gemaakt. Doordat het dicht op elkaar is geweven is het beter in staat om vuil te weerstaan dan andere vloerkleden. Bij het ontstaan van vlekken is het noodzakelijk dat deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Je moet voorkomen dat het vuil in het vloerkleed dringt.

 

Nylon Berber tapijten

 

Nylon Berber tapijten

Deze Berber soort is vooral de laatste tijd bijzonder populair aan het worden. Ze zijn minder duur dan wollen Berber tapijten. Nylon is bestand tegen vlekken zoals schimmel en meeldauw terwijl dit bij een wollen Berber tapijt blijvend schade zou veroorzaken. Voor het verwijderen van vlekken moet je een reinigingsmethode toepassen met een laag vochtgehalte. Het reinigt het tapijt het beste en de droogtijd is gering.

 

 

 

Berber tapijt reinigen

Berber tapijt Vlek verwijderingstips

Berber tapijt vlek verwijderingstips

De vlek in je Berber tapijt kan je proberen te verwijderen met de juiste vloeistoffen of poeders. Het grondig reinigen kan je het beste doen met een stoomreiniger met de juiste reinigingsvloeistof. Omdat het Berber kleed zo strak is geweven is de droogtijd lang. Voordat je gaat reinigen met een vloeistof is het raadzaam eerst het tapijt grondig te stofzuigen. Wrijf nooit een ontstane vlek in het tapijt. Gebruik een goed absorberende doek. Gebruik altijd het juiste schoonmaakmiddel voor het reinigen en koop dat bij de vakman. Interessant om te lezen Tips, hoe kun je een Berber reinigen.

 

 

 

Specialisten berber tapijt reinigen

Het is natuurlijk mogelijk uw tapijt te laten reinigen door de vakman. Hij komt het tapijt ophalen en zal het reinigen met de juiste producten en op het afgesproken tijdstip weer terugbrengen. Alleen in Zuid-Holland. Hij zal het tapijt, nadat het is gereinigd, ook nog voorzien van een extra beschermlaag, waardoor het niet zo snel vuil zal worden. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van vloerkleden. Uiteraard zijn wij ook de vakman om uw vast tapijt en stoffen meubels te reinigen. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Translate »