Ons werkgebied

Oosters tapijt reinigen


Oosters tapijt wordt gemaakt van zeer vetrijke wol. Het is een natuurproduct. Daarom moet je er voor zorgen dat een Oosters tapijt nooit met chemische middelen wordt schoongemaakt als er bijvoorbeeld een vlek aanwezig is. Bij het gebruik van chemische middelen zal de wol van het tapijt worden aangetast. Hierdoor zullen er meerdere en andere soorten vlekken ontstaan wat zeker niet de opzet was om de bestaande vlek te verwijderen. Oosters tapijt reinigen wij op milieuvriendelijke basis.

Oosters tapijt reinigen, tips voor het onderhouden en schoonmaken van Oosterse tapijten

Goed stofzuigen

Het is belangrijk dat een Oosters tapijt met een vaste regelmaat goed wordt gestofzuigd. Doe het niet dagelijks maar een maal per week is grondig stofzuigen voldoende. Stel voor het zuigen de stofzuiger in op een gemiddelde zuigkracht wat voldoende is om het vuil wat in en op het tapijt aanwezig is te verwijderen.

Vlekken meteen verwijderen

Wanneer je vlekken hebt op het tapijt moet je niet grijpen naar een chemisch reinigingsmiddel. Je moet op de eerste plaats bij het ontstaan van een vlek zo snel mogelijk in actie komen. Zijn er bij het ontstaan van de vlek ook vaste bestanddelen op het tapijt terecht gekomen dan moet je deze eerst met een lepel of mes voorzichtig proberen te verwijderen. Daarna kun je het beste met wit absorberend papier de vlek deppen. Ook een doek kan hiervoor worden gebruikt. Vaak is een spons met lauw water dat een beetje azijn bevat voldoende om de vlek te verwijderen.

Specialist inschakelen

Het zal ook voorkomen dat je de vlek niet kan verwijderen. Hiervoor kun je dan de hulp inschakelen van een professioneel persoon om de vlek te verwijderen. Hij zal daarvoor bij je thuis het kleed ophalen of wanneer dat niet mogelijk het ter plaatse schoonmaken. Hij weet precies wat hij moet doen om de vlek te verwijderen. Voor een vloerkleed is het goed dit om de twee á drie jaar grondig te laten reinigen. Dit is goed voor het kleed. Het zal er dan weer als nieuw uitzien.

Oosters tapijt reinigen, vlekkenwijzer / vlekkenspray

Indien je een vlek hebt en deze zelf wilt verwijderen is het belangrijk dat je eerst de vlekkenwijzer bekijkt. Hierop staat praktisch voor elke vlek een manier om deze te verwijderen.

Professioneel Oosters tapijt reinigen uitbesteden = Goedkoop!!!

Het uitbesteden van het professioneel laten reinigen van uw Oosters kleed is niet duur. Vraag een gratis offerte aan en laat u verassen van de prijs die wij opgeven. Het is zo goedkoop dat u het niet meer zelf gaat doen, gegarandeerd!
Vraag nu een offerte aan!

Vraag offerte of informatie

Vloerkleed Reinigers Zuid Holland

Heeft u een schoon tapijt nodig?

Schakel de vloerkleed reinigers van Schoonmaakbedrijf Schoon in. Deze vloerkleed reinigers zijn specialist op het gebied van vloerkleed reinigen.

Wij zijn werkzaam in geheel Zuid Holland en zijn o.a. vaak te vinden in Rotterdam, Den Haag, Schiedam, Spijkenisse, Papendrecht, Leiden, Zoetermeer, Delft en Oegstgeest.