Ons werkgebied

Tapijt reinigen kun je zelf. Dat is makkelijker dan je denkt!

Met deze handige tips wordt tapijt reinigen en onderhouden een eenvoudige taak. Zo geniet je nog langer van je vloerbedekking! Let op: deze tips zijn geschikt voor lichte vervuiling. Voor professionele reiniging, vul het offerte formulier hier rechts in.

Tapijt reinigen kun je zelf, met azijn bijvoorbeeld

tapijt reinigen met azijn Een eenvoudig en effectief middel om je tapijt schoon te maken is azijn. Meng 1 deel azijn met 10 delen water en je kunt beginnen. Gebruik een stevige spons of doek, dompel deze in het mengsel en knijp lichtjes uit zodat het niet te nat is. Wrijf vervolgens het tapijt schoon. Je zult merken dat je tapijt er fris en opgeknapt uitziet. Laat het daarna in een goed geventileerde ruimte minstens een uur drogen. Open de ramen voor frisse lucht.

Sneeuw; een perfecte tapijtreiniger

tapijt reinigen met sneeuw Tijdens de winter, als er sneeuw ligt, kun je je tapijt eenvoudig reinigen door het met de goede kant in de verse sneeuw te leggen. Laat het tapijt een paar uur in de sneeuw liggen en klop het daarna goed uit. De sneeuwkristallen verwijderen vuil en stof uit het tapijt, waardoor de kleuren weer mooi tot leven komen. Na deze behandeling ziet je tapijt er als nieuw uit. Tapijt schoonmaken met sneeuw is een effectieve manier om lichte vlekken te verwijderen en de frisse uitstraling te herstellen.

Tapijt reiniging op een ‘ouderwetse manier’

tapijt reinigen ouderwets Je kunt je tapijt eenvoudig reinigen door het buiten te leggen en voorzichtig, zonder al te veel kracht, uit te kloppen met een mattenklopper. Dit verwijdert op een milieuvriendelijke manier vuil en eventueel ongedierte, zoals tapijtkevers. Voor vlekken gebruik je vloeibare ossengalzeep, verkrijgbaar bij elke drogist. Wrijf de vlek lichtjes in, laat het kort inwerken en dep daarna met lauw water. Voeg eventueel een scheutje azijn toe aan het water voor extra effect. Gebruik een witte doek om het vuil op te nemen. Deze traditionele methode is misschien ouderwets, maar blijft zeer effectief en tijdloos.

Hoe behandel je tapijtfranjes

tapijt franje reinigen De tapijtfranjes kun je heel eenvoudig onder het tapijt slaan. Zo worden de franjes niet nat tijdens het schoonmaken van het tapijt. Na het reinigen van het tapijt vouw je de franjes weer op de goede plaats. Hierna borstel je de franjes met een zachte borstel in de juiste richting, door het borstelen komen de franje draden weer recht te liggen. Ten slotte is uw tapijt helemaal gereinigd en kunt u weer lange tijd genieten van een schoon én fris tapijt!

Oké, iets wijzer geworden of vragen laat het weten

Na het hele verhaal doorgelezen te hebben denkt u waarschijnlijk na. Tapijt laten reinigen dan huurt u ons in. Wij hebben ruime ervaring. Bovendien zit u bij ons nergens aan vast. Kunnen met plezier ook eerst klein stukje van het tapijt schoonmaken. Vraag een gratis offerte aan en laat u verassen van de prijs die wij opgeven. Het is zo goedkoop dat u het niet meer zelf gaat doen, gegarandeerd! Vraag nu een offerte aan!

Vraag offerte of informatie

Vloerkleed Reinigers Zuid Holland

Heeft u een schoon tapijt nodig?

Schakel de vloerkleed reinigers van Schoonmaakbedrijf Schoon in. Deze vloerkleed reinigers zijn specialist op het gebied van vloerkleed reinigen.

Wij zijn werkzaam in geheel Zuid Holland en zijn o.a. vaak te vinden in Rotterdam, Den Haag, Schiedam, Spijkenisse, Papendrecht, Leiden, Zoetermeer, Delft en Oegstgeest.